Daugavpils, Kandavas iela 17,
tel. (+371) 65429872, m.t. 26011776, info@dcv.lv

Darba plāns
Ēdienkarte
Veidlapu paraugi

  • 001.jpg
  • 002.jpg
  • 003.jpg

Lieldienas ir pavasara svētki, kas vēsta par atmodu dabā un cilvēku sirdīs. Līdz ar pirmajiem pavasara ziediem un siltajām dienām arī cilvēkos uzplaukst krāšņais cerību zieds, kas apliecina ticību labajam un skaistajam.

Par gaidāmajiem svētkiem mūsu skolā liecina skaistie Lieldienu zīmējumi un dekori, par kuriem ir parūpējušies pamatskolas klašu skolēni. Darbos jaušama oriģināla pieeja, labestība un gaišums. Īpašs paldies par ieguldīto darbu jāsaka 1.a un 1.b klases skolēniem un viņu vecākiem.

Lieldienas jau no seniem laikiem ir bijuši tautā ilgi gaidīti un iemīļoti svētki, jo sākas ražīga un intensīva darba periods, tāpēc šo svētku svinēšanā atspoguļojas tautas centieni un vēlme veicināt zemes auglību, ražas bagātību un saticīgu dzīvi. Ir daudzi ticējumi par to, kas jādara Lieldienu rītā un visu svētku norises laikā, lai piesaistītu veiksmi un panākumus.

Lieldienās ir jāmainās ar olām, lai visu gadu labi klātos.

Lieldienu rītā esot agri jāceļas, lai vienmēr varētu visu paspēt un daudz izdarīt.

Kas Lieldienu rītā no šķūņa skaidiņas salasa un mājās noglabā, tam būšot daudz naudas.

Kas Lieldienās pirmais iziet no mājas, tam viss izdosies labāk par citiem.

Ja Lieldienu rītā apēd divpadsmit dzērvenes, tad būs laba veselība un skaistums visu gadu.

Kas Lieldienu rītā muti pret sauli tekošā ūdenī mazgā un atnes šādu ūdeni mājās, tam nekādas nelaimes un slimības nedraud.

Ja meita kādam puisim Lieldienās dāvina tikai divas olas, tas nozīmē, ka viņai šis puisis diez ko nepatīk, bet, ja veselas piecas, tad viņa gaida bildinājumu.

Apēsto Lieldienu olu čaumalas nedrīkst nomest zemē vai zem kājām, tad mājās nebūs saticības. Olu čaumalas jādod vistām, lai tās labi dētu.

Ola ir Lieldienu simbols, ar to saistās visas dzīvības noslēpums un brīnums, tāpēc godināsim Lieldienu svētkus ar pašu krāsotām olām un dāvāsim prieku viens otram!

 

liel14

View the embedded image gallery online at:
https://dcv.lv/pum/8-news/503-170414#sigProId0a38fd691a