Daugavpils, Kandavas iela 17,
tel. (+371) 65429872, m.t. 26011776, info@dcv.lv

Darba plāns
Ēdienkarte
Veidlapu paraugi

  • 001.jpg
  • 002.jpg
  • 003.jpg

18.aprīlī Daugavpils Centra vidusskolas skolēni un pedagogi bija pulcējušies skolas aktu zālē, lai paustu savu atzinību un sveiktu 10.a klases skolēnu Andri Jahimoviču, kurš pasaules čempionātā paukošanā kadetiem Horvātijā šī gada 8.aprīlī izcīnīja godpilno vicečempiona titulu. Andris Jahimovičs ar paukošanu nodarbojas jau 9 gadus, un šī uzvara ir neatlaidīga darba un pūliņu rezultāts. Svinīgajā pasākumā piedalījās Andra vecāki un treneris Aleksandrs Pļaskins, viņš pastāstīja par spilgtākajiem čempionāta mirkļiem, Andra līdzšinējo sportista karjeru un nākotnes plāniem. Gan sportists, gan viņa treneris pauda apņemšanos neapstāties pie sasniegtā un nopietni gatavoties olimpiskajām spēlēm, kas pēc 3 gadiem notiks Brazīlijas galvaspilsētā Riodežaneiro. Skolas direktore Nadežda Hetmane novēlēja Andrim vislielākos panākumus un skolas kolektīva vārdā uzdāvināja suvenīru ar paukošanas atribūtiku, kā arī pateicās trenerim un vecākiem par ieguldīto darbu un sadarbību ar skolu.

Sarunā ar Andri Jahimoviču izdevās noskaidrot, ka viņš sportam arī nākotnē nolēmis veltīt ļoti daudz laika un enerģijas. Lai nokļūtu olimpiskajās spēles, jāiegūst ļoti laba vieta pasaules reitingā, bet līdz tam vēl krietni jāpastrādā. Pirms atbildīgiem turnīriem viņš trenējas arī citās valstīs kopā ar citu valstu sportistiem un treneriem. Piemēram, pirms brauciena uz pasaules čempionātu Horvātijā Andris nedēļu trenējās Igaunijā. Uz jautājumu, vai viņam ir kāds labs paraugs sportā, Andris apstiprinoši atbildēja, ka tas ir Igaunijas čempions un olimpisko spēļu dalībnieks Nikolajs Novosjolovs. Andris stāsta, ka, lai arī ir vēl tikai skolnieks, viņam jau pāris reizes tikusi uzticēta trenera loma, ar ko godam ticis galā, mazie zēni viņu klausījuši un treniņu laikā ieguvuši jaunas prasmes. Andris atzīst, ka skolā ir ļoti atsaucīgi un saprotoši skolotāji, labi klasesbiedri un ka ir ļoti apmierināts ar mācībām šajā skolā. Tā kā treniņi notiek pat divreiz dienā, ir ļoti ērti no skolas nokļūt uz netālo olimpisko centru, kur ierīkota moderna paukošanas zāle. Tāpat kā sportā, arī skolas darbā un mācībās vajadzīgi sasniegumi, panākumi, jo bez tiem nav iespējama skolas attīstība un nākotne. Uz jautājumu, ko viņš novēl savai skolai, kura pastāv jau 50 gadus un šai mācību gadā svinēja jubileju, Andris atbild pavisam sportiski un lakoniski: ,,Vajag strādāt un censties pēc labākā!"

Daugavpils Centra vidusskolai ir ļoti stipras un noturīgas tradīcijas sportā, šeit mācījušies un, vēl būdami skolnieki, pirmos soļus lielajā sportā spēruši Latvijas, Eiropas un pasaules līmeņa sportisti un viņu treneri, bet viens no pēdējo gadu spilgtākajiem notikumiem ir skolas absolventes Anastasijas Grigorjevas triumfs Eiropas čempionātos brīvajā cīņā, pirmo Eiropas čempiones titulu viņa ieguva 2010. gadā, kad bija 12. klases skolniece, bet šogad martā viņa kļuva par divkārtēju Eiropas čempioni. Arī Andra Jahimoviča izcilais sniegums Horvātijā ir labs paraugs pārējiem skolēniem, un, kā atzīst Andra sporta skolotājs Sergejs Forsjuks, tas motivē tiekties pēc panākumiem un apzināties veselīga dzīvesveida priekšrocības.

Veiksmi, labu veselību un sportisku pavasari visiem!

Daugavpils Centra vidusskolas skolotāja Dace Aizpuriete

View the embedded image gallery online at:
https://dcv.lv/pum/8-news/403-220413#sigProId86de5f1a24